Bøger7 ting vi plejer at tro på, men som måske ikke er sande

Tiderne skifter 2018

Denne bog tager fat på nogle ret fundamentale metafysiske antagelser, som folk åbenbart  tager for givet, selvom de er højst tvivlsomme. f. eks. Er naturens gang bestemt af naturlove? Består verden ultimativt af stof + energi? Har lægevidenskaben ret i,  at psyken er en slags blind passager i en krop, som lægerne ellers har styr på?

Overfladens dyb. Da kroppen blev psykisk

Forlaget Ries 2012

Denne bog handler om overflader; søger deres egenart og viser, hvordan livets psykiske aspekt lidt efter lidt er vokset ud af de overflader, der skiller organismerne fra deres omgivelser.

Tro på tvivl. Kritik af videnskabelig og religiøs ufornuft

Forlaget Ries 2009

Denne bog diskuterer fundamentalisme som en tendens og en fare, der trives i såvel videnskabens og rationalitetens verden som inden for samfundsliv, politik og religionBiosemiotik. En afhandling om livets tegn og tegnenes liv

Forlaget Ries 2005.

I biosemiotikken integreres studiet af livets mangfoldige processer under tegnets synsvinkel. I denne optik ophører mennesket med at være et fremmedelement i naturen, "en zigøjner ved universets rand" som Jacques Monod kaldte det. Længe før mennesket dukkede op vrimlede naturen med det, vores liv er fuldt af: tegn og betydninger (oversat til engelsk og udgivet på University of Scranton Press 2008 as "Biosemiotics. An Examination into the Signs of Life and the Life of Signs".Hvorfor banker hjertet? Små rapporter fra grænsen til naturen

Politikens Forlag 2001

Klummer fra Politiken Bøger 1999-2000.
Shorts. 40 artikler om naturvidenskab og liv.

Informations forlag 1997 

Klummer fra Dagbnladet Information (fra 1990erne)
En snegl på vejen. Betydningens naturhistorie

Rosinante 1993

"Hvordan kunne naturhistorien blive til kulturhistorie? Eller med andre ord, Hvordan kunne naturen begynde at betyde noget for nogen? Ja, ‘nogen’ er på en måde denne bogs hovedperson. Hvordan kunne noget blive til ‘nogen’?"
Naturen i hovedet. Om biologisk videnskab

Rosinante 1984

Samfundets naturhistorie

Rosinante 1982

Økologisk historie. 

Evolution. Økologi. Historie

Politisk Revys forlag 1980

Om krise i neodarwinismen

Økologiske produktivkræfter

Forlaget Klods-Hans 1977

Dansen om giuldkornet. Om biologi og samfund

Gyldendal 1975Ændret April 201919© Jesper Hoffmeyer 2013